Laget

Roverlagets medlemmer (med Johnny) (Sist oppdatert: desember 2013)

Vikingarna er roverlaget til 1. Lone.

Det nye Roverlaget, VikingArna, ble stiftet 2010, og er idag svært aktivt. 45 år etter speidergruppens grunnleggelse i 1965.

Det har tidligere vært aktive rovere i gruppen, men de forløpende årene til 2010 var aktiviteten relativt lav. Dette gjorde det mulig å starte arbeidet med et nytt roverlag! 

Roverlaget har hovedkontoret i Espeland Fangeleir, men dukker opp rundt omkring avhengig av hva som skjer på møtet. En del av arbeidet til roverlaget er å bistå troppen og flokken i sitt arbeid, men vi har også flere egne prosjekter. 

Nye rovere får tittelen roveraspiranter, og holder denne tittelen i ett skoleår. For å bli fullverdig rover, og ikke lenger aspirant må man gjennom et opptak som foregår på Grevbu, som er speidergruppens hytte på byfjellet. Opptaket foregår om våren/sommeren, som regel i mai/juni, og dette markerer slutten på aspirant-tiden. Roverlaget lager nytt opptak hvert år, men formålet med opptaket er standardisert.

Hvis du ønsker kontakt med roverlaget kan du sende oss en mail på: vikingarna@outlook.com

Roverlivet er ganske ulikt til de andre enhetene, både på møter, turer og kretsarrangement. Mens speidere går løypen på bymanøver, er det rovere og ledere som holder postene. Når speidere konkurrerer i VM og NM er det rovere som bedømmer og sørger for at oppgavene deres er klare. På en søndags for- og ettermiddag, mens speidere slapper av i sofaen, er roverne våre på RoverRebusRally på jakt etter gull!