Lygre 2016

Lygre 2016

Roverlaget tok en helgetur til Lygre, for å bli kjent med de nye roveraspirantene, og ta fordypningsmerket Sjø og vann. 

Her kan dere lese mer om turen deres, denne oktoberhelgen.

Dere kan også se PDF versjonen her .


Rovertur til Lygre 2016

#IntegreringspolitikkenFraVest

Roverlaget tok med de nye aspirantene på deres første tur i roverlaget. For å forstå hvor god stemning det er i roverlaget, er det viktig å forstå at i roverlaget går ikke ting galt, det oppstår bare ubeleiligheter.

Fredag 14. oktober “De har jo med diskolampe.”

Fredag kveld rullet vi ut fra fangeleiren i full formasjon. Etter én og en halv time ankom vi den idylliske staden Lygre, til et gammelt hus vi skulle tilbringe helgen i.  

Vi lagde middag, spilte kort og sang sanger, stemningen var på topp. Plutselig ble en av aspirantene "angrepet" av en søt liten mus, og så gikk resten av kvelden til å fange den. Vi navn satte denne musen Kåre-Bob, og slapp den ut i skogen når den var fanget. Til tross for at noen av aspirantene ønsket å grille den. 

 

Lørdag 15. oktober “Du kommer til å få mange fiender!”

Lørdag morgen var det frokost, flaggheis og seigemennkoking, etterfulgt av en dag med kanoaktiviteter. I starten var det oppvisning og repetisjon av forskjellige åretak. Vi satt ut på kort tur bort til berget, for der sa kjentfolket at det var fisk! En uheldig orientert kano og et vindkast senere var den ene kanoen snudd opp ned, og noen skrikende aspiranter ble å se i vannet. Disse ble profesjonelt reddet, og gjengen fikk en oppvisning i kameratredning.  

Etter å ha fisket en stund fra kaien, kuttet vi til en god del frukt, og tilberedte fisken som var ferskt fiska opp. Alle spiste, og smakte på fisken, og vi gikk så ut for å fullføre neste punkt på planen: seilbåt konstruksjon og kappløp. 

Seilbåtene skulle bestå av to kanoer og presenning som seil (samt annet nødvendig materiell som stokker/planker o.l.). Etter nesten tre timer med planlegging, surring og konkurransesnakk, ble seilbåtene satt ut på den nærmest vindstille fjorden. Vinden kom sakte, og seilene ble slått opp, alle var klare for tidenes seilbåtkonkurranse. Plutselig økte vinden særdeles mye, alle måtte ta ned seilene, og padle inn mot berget. Da fikk vi innført og testet de nye aspirantene på problemløsning også, og etterhvert kom kanoene, og alle roverne, tilbake til huset. 

Kvelden gikk til taco, sjøvettreglene og avslapning. Vi reflekterte litt over aktivitetene vi hadde gjort, og slo etter det til med drøyt morsomme vitser og knallgode ordspill. Sier vi. (De var ikke så gode, men de andre roverne skal få lov til å tro det.) 

 

Søndag 16. oktober – “Sliten, eller?”

Søndagen gikk til vasking av huset, og å fullføre seigemanndelen av godterimerket. Vi skar ut forskjellige former, for det meste geometriske figurer, men også bokstaver, greske og latinske. 

Etter at vi tok noen nydelige gruppebilder, godkjente roverlagsledelsen en tidlig avreise. Avreise skjedde altså tidligere enn planlagt, fordi vi var sykt effektive med rydding og vasking, så en utkjørt gjeng reiste fra Lygre 14.35. Forhåpentligvis skremte vi ikke vekk de nye aspirantene våre. 

 

 

Det er jo lov å håpe.