Sognatun 2018

Sognatun 2018

Tradisjonen tro, tok roverlaget og troppen en tur til Kvamskogen i slutten av januar. Denne gangen, for første gang på lenge, ble ikke turen gjort til Varegghytten, men heller turhytten Sognatun!

Hvilke eventyr roverlagtet begikk seg ut på, kan dere lese om her, eller på PDF versjonen her .


 

Sognatun 2018

26. januar – 28. Januar

 

Tradisjonen tro ble det også i år felles vintertur for troppen og roverlaget. Nytt av året var at turen gikk til Sognatun, og ikke Varegghytten som vi pleier å dra til. I evalueringen av Sognatun ble det konkludert med at den gjerne er et bedre alternativ grunnet kort vei til parkeringsplass, bedre plass i stue/kjøkken og flere soveplasser.

 

Eneste minuset var at roverne ikke lenger fikk sin kjære kjeller for seg selv, men konklusjonen ble også her at det totalt sett var positivt da samholdet mellom tropp og lag ble bedre.

 

Fredag

Avreise fra Lone gikk som vanlig ganske problemfritt, og stemningen i bilene på den 43 minutter lange ferden mot Kvamskogen var selvsagt god. På Kvamskogen ble av en eller annen grunn de laveste bilene plassert lengst ute i dammen som gikk under navnet ”parkeringsplassen”, til stor fortvilelse for Jørgen og Kristoffer som ikke ville starte turen med våte sokker. Men med noen lure løsninger og lange hopp kom alle seg trygt og tørrskodd til hytten, som bare var et par hundre meters gange fra ”parkeringsplassen”.

 

Til kvelds ble det servert tomatsuppe, samt lyst brød med smør. Roen senket seg ganske kjapt i hytten denne kvelden. Neida, kødda. Troppen hadde høyt energinivå og løp rundt til stor fortvilelse for roverne som hadde stått opp fryktelig tidlig denne dagen for å gå på jobb og skole. I tillegg må vi huske på at flere av roverne nå begynner å bli godt oppi årene.

 

Lørdag

Lørdag ble det heldigvis frokost, selv om den lederen som skulle ha ansvaret for frokosten heller måtte sove litt mer, sånn kan det gå, jaja. Frokost ble fordøyd, lunsj ble smurt og tur skulle skje. Lang eller kort tur stod på planen, avhengig av hver enkelt sine skiferdigheter. På turene møtte vi både Arnaspeiderne som var på Varegghytten og Kolltveit speidergruppe som var på Wallemtunet. Med andre ord var hele Kvamskogen stappfull med speideren denne helgen.

 

Etter turen bestemte roverne seg for å ta en velfortjent lur, mens Siw lagde mat til oss. Denne ansvarsfordelingen er noe vi i roverlaget var veldig fornøyd med. Og som dere kan se på bildet var luren stor suksess.

Men ingen skal tro at roverlaget bare ligger på latsiden, for de sto på og lagde både boller og taco.

 

Nytt av året var at det ble kjøpt inn både first price og skikkelig ost, med en hemmelig plan om å blande disse for å lure alle til å tro at det kun var skikkelig ost. Denne planen feilet dessverre totalt, men uansett var det ingen høylytt klaging og maten ble spist opp uten noe særlig tullball. Roverlagsleder Sindre ble tatt på fersken med ketchup på tacoen, og dette ble slått hardt ned på, men bortsett fra det var det ingen store konflikter rundt middagsbordet.

 

Lørdagen ble avsluttet med leirbål som inkluderte boller, leker og sang. Som vanlig veldig god stemning.

 

Søndag

Grunnet dårlig vær fortjener egentlig ikke denne dagen noen oppmerksomhet i denne turloggen, men vi får vel ta den med.

 

Hovedsakelig var det en rolig morgen i hytten, med utvask og rydding før vi tok fatt på turen ned til bilene. Det ble også til og med løst kryssord, og som dere kan se på bildet (se pdf versjonen) tok vi dette skikkelig seriøst!

 

”Parkeringsplassen” var nå enda mer dam enn på fredagen, og brøytebilen hadde lagt igjen en fin haug med snø foran bilene som måtte måkes vekk. Pakke i og grave frem biler ble gjort på rekordtid og vi var av gårde mot Fangeleiren før vi visste ordet av det. Gjengen var slitne, men stemningen var fortsatt god. Stemningen stort sett alltid god på disse turene, fra start til slutt.