Sognatun 2019

Sognatun 2019

Gjett hva! Roverlaget og troppen dro på vintertur i år! Vi prøver oss på en ny tradisjon, hvor vi og i troppen drar på en tur i slutten av januar/starten av februar, står på ski, tar mange fine bilder, og koser oss. Får håpe det slår an! :)

Les om turen vår til Sognatun under, eller se PDF versjonen her ! Vi hadde det kjekt, vi hadde flott vær, vi hadde god mat. Hva mer kan man håpe på når man er på speidertur?


Fredag

Turen startet i år på lone skule kl 18.00, hvor hele gjengen kjørte til kvamskogen. Når vi kom frem til parkeringsplassen var det på tide å få på seg ski og få utstyret i pulker for å komme seg oppover til hytten. Snøen kom uventet, så turen ble litt kaldere enn først forventet. Vi merket at snøen var ekstrem bløt, så store og små på tur sank fort ned.

Når vi endelig hadde kommet oss opp til hytten så var det jentene som skulle lage middag. Det var en god gryterett! Etter middagen var det litt avslapping, legge fra oss tingene på rommet, og så var det tid for et lite leirbål. Vi skulle prøve noe nytt denne gangen, vi skulle synge 1.lone sangen “rolig”. Dette var det verste jeg noen gang hadde hørt, og jeg tror ikke at noen kan si imot, den sangen skal synges for full hals, og gjerne med Kristine som overdøver resten i bakgrunnen. Etter en runde med mafia der mafiaen “knuste” de andre landsbybeboerne, kunne alle gå stille i senga å lade opp til neste dag

 

Lørdag

“Du kan skaffe deg mange fiender”

Vi startet dagen med frokost som det ene gutterommet hadde laget, og så startet vi å gjøre oss klar til turen som vi skulle ha. Det var merkbart flere som ville gå den lille løypen i år, i forhold til i fjor. Vi gikk samlet oppover stien, og nærmet oss stedet hvor stiene splittet seg. Henrik er en overtalende sjel, og fekk med seg flere og flere til å ta den lange turen sammen med han og de andre. Dette var ikke like populært for alle parter, men sånn ble det.

Roverlagsledelsen ble med på den korte turen, og der hadde vi mange gøye opplevelser! Vi suste ned bakker, og av og til med kanten av løypene som endestasjon. Vi tok oss en god pause etter en stund, og startet etterhvert på tilbakereisen. Når vi kom tilbake så hadde vi et lite diskotek inne, der vi fikk på litt musikk og slappet av. Plutselig etter en stund kom den andre gruppen også tilbake fra tur, og flere parter hadde underveis bestemt seg for at overtalingsevnene til Henrik ikke var så populære lengre. Det kom også ymse kommentarer fra mange som gledet seg til mafia, for å ta hevn. Hvis Henrik blir det første offeret til mafiaen hjelper ikke det med å finne ut hvem det var, siden det var så mange som hadde erklært seg som hans fiende for helgen.

Som vanlig var det tacoekspertene, roverne, som skulle lage middag for resten. Hva annet enn taco kan det da være på en speidertur? Roverlaget visste seg å være godt effektive, og vi fikk servert god mat til alle sammen. Så var det oppvasken… Den måtte også roverne ta, er aldri fred å få for en stakkars rover på tur, mens lederne og troppen kunne hvile middag. Etter en stund så var det på tide med enda et leirbål der det ble sunget sanger, lekt tante floke og spilt mafia, tradisjonen tro. Etter en god og kjekk dag (for det meste, og for de fleste) kunne alle gå og legge seg, noen med skrekk om å bli vekket midt på natten i frykt av en nattmanøver, etter å ha vært utsatt for en beryktet nattmanøver i et tidligere år, men lederne har lært, og det ble ikke nattmanøver denne gang.

 

Søndag

Som de fleste dager, startet denne søndagen med frokost, denne gang i regi av det andre gutterommet på hytten. Etter frokosten var det rett på rydding og vasking for å komme oss ut av hytten. Utryddingen gikk fint og alle kom seg ut til en ny dag i snøen. Tommy hadde laget en skikkelig god hinderløype som alle skulle gjennom, det var et par fall her og der, det er bare å forvente, men hele gjengen fullførte den flotte løypen!

Når tiden var inne og alle var lei av både snø og hverandre, så gjekk siste turen for helgen ned mot parkeringsplassen, dette gikk på skinner og når vi hadde kommet til parkeringsplassen var det bare å få alt i bilene å komme oss til fangeleiren. Tidsberegningen i år var godt planlagt, og kom oss til Espeland litt før vi hadde gitt beskjed, så foreldrene slapp å vente for lenge på vår ankomst. Med det var turen over, og vi gleder oss til neste års eventyr!

 

Takk for tur! :)

Speiderhilsen,

Roverlagsleder Sindre og resten av roverlaget Vikingarna