Skageneset 2012

Bilde: Siw Engesæt
Bilde: Siw Engesæt

Høstens troppstur gikk til Skageneset, like utenfor Manger på Radøy.


Helgen 7.-9. september reiste 20 speidere og 5 ledere fra Lone med buss til Skageneset. Vi hadde med oss både kajakker og kanoer for transport og vannaktiviteter.

Værmeldingen var ikke helt positiv og vi ventet regn og vind hele helgen. De aller eldste speiderne og roverne sov i hengekøyer i skogen og resten av speiderne sov i lavvoer. Fredag kveld gitt med til transport av bagasje og til å lage soveplasser til alle. Det ble medbragt niste til kvelds.

Lørdagen startet med frokost inne i huset og flaggheis. Gjengen gikk en tur inn til sentrum av Manger og handlet litt snop og forsyninger på butikken før vi gikk tilbake til Skageneset hvor diverse aktiviteter stod for tur. Det var mange som var ute i båt og fisket og padlet kano og kajakk. Været overrasket oss positivt med lite nedbør. Litt vind måtte vi takle. På kvelden ble det grillet pølser og fisk på bålet. Det var god stemning rundt bålmiddagen. Da middagen var slukt tok roverene resten av speiderene med inn i skogen hvor de hadde laget en flott Tarzan-løype. Her fikk alle som ville utfordre balanse, koordinasjon og styrke da de måtte krype, klatre, løfte seg og kaste på blink. En populær aktivitet blant speiderne! Da det var blitt mørkt ble det arrangert "gi et lite blink" med lommelykter før vi hadde et kjekt leirbål med sang og andre leker.

Søndag morgen var det mange trøtte ansikter i leiren. Det var påtide å begynne å pakke sakene sine og klargjøre til avgang. Flere av speiderne hadde en økt i Tarzan-løypen og var ute og fisket. Slik at vi hadde til fisk i fiskesuppen. Det ble laget en god porsjon fiskesuppe og solen stod på nesten skyfri himmel. Transporten tilbake gikk knirkefritt, speiderne gjorde en kjempebra innsats selv etter en lang og aktiv helg på Skageneset. På bussen hjem var det flere som sovnet, noe som viser at de hadde fått tatt seg godt ut denne helgen.

Takk for en flott helg! Vi gleder oss allerede til neste år!
Det kommer bilder i galleriet