Om 1.Lone

Svært kort går speiderarbeidet ut på å utvikle barn og unge til å bli selvstendige ansvarsbevisste mennesker gjennom aktivt arbeid med friluftsliv, praktisk viten, samfunnsengasjement og tilknytning til en religion. Vi er medlem av Hordaland Krins av Norges speider forbund. I 1. Lone har vi lagt hovedvekten på Friluftsliv og Praktisk viten. Speidertiden er delt opp i aldersklasser. Småspeiderne (ulvungene) er i alderen 8-10 år, speiderne er i alderen 10-16 år og roverne 16-23 år.

1. Lone i dag:

Gruppen består i dag av en småspeider flokk, en tropp og et roverlag. For 1. Lone er det veldig kjekt og viktig å kunne drive speiding på alle alderstrinn. Det skaper stor variasjon i aktivitet og er med på å gradvis utvikle erfarne, motiverte og samfunnsengasjerte medlemmer. Gruppen har et sosialt og godt ledermiljø, det er fokus på at ledere skal trives med det de gjør i arbeidet med unge. Det er ikke bare speiderene som gjennomgår opplæring på forskjellige områder, også lederne blir med jevne mellomrom og etter ønske sendt på kurs for å utvikle sin kunnskap og bli videre inspirert til speiderarbeidet.

Det daglige arbeidet i speideren har fokus på ferdighetsmerker og friluftsaktiviteter.1. Lone har bra med materiell til å drive speiding. Vi har blant annet kajakker, kanoer, flere kanohengere, telt i forskjellig utførelse og div. kokeutstyr. Våre kanoer er til utleige ved Lone Camping fra vår til høst.

Vi har hytten Grevbu tilgjengelig på byfjellet. Når det er lyst om kveldene vil alle møtene foregå ute. Det blir en del trening med Kart & Kompass, 1.hjelp og selvsagt kanopadling på Haukelandsvannet. Det blir også trening på leiraktiviteter.

Vi som driver arbeidet i 1. Lone er veldig stolt over veksten gruppen har hatt de siste årene, og trives godt med arbeid med unge. Bli gjerne med oss, både som speider og leder! Send oss en mail via kontakt oss - skjema, eller møt opp på et møte og bli med!