Gruppas historie

1. Lone speidergruppe ble startet i 1965. Gruppen var da medlem i Norges speidergutt forbund. Lokale fikk de i kjelleren på "gamle skolen". Den gang var lokalet sløydsal, med råttent gulv osv. Speiderne reiv ut all innredning, og satte kjelleren i stand som speiderlokale. Frem til høsten 2004 har vi holdt til i denne kjelleren, men nå har vi fått nytt lokale i fangeleiren på Espeland(Hordaland fjernhjelpleir).

(Om en "gammel speider" fra 1. Lone leser dette, vil vi sette stor pris på om du sender oss noen ord om hvordan gruppen ble drevet de første årene, slik at vi kan forbedre denne delen)

Aktivitet og medlemstall har svinget mye. På 70 tallet var aktiviteten svært høy, med 5-6 patruljer i troppen, aktiv flokk og et relativt stort roverlag. I 1978 var troppen på tur til York i England der over 40 speidere og ledere var med. Deretter sank medlemstallet, og frem til 2003 svinget medlemstallet rundt 10-15 speidere i troppen. De siste årene har medlemstallet på ny øket, og vi nå inne i en aktiv periode med fin rekruttering av nye speidere og god tilgang på ledere. Vi har de siste årene lagt på totalt 60-70 medlemmer, og er en av Horaland krins sine største grupper.

Den 16/5-2015 fylte 1.Lone speidergruppe 50 år! Dette ble markert med saft, kaker og t-skjorter med et jubileumsmerke på til alle :) Ledere fikk også en fleece med logo på, samt at de som ville ha kunne kjøpe jubileumsmerker til skjorte/kappe.